Het weer wordt steeds warmer en de dagen worden langer. De zomer is net aangebroken en dit beginnen we ook steeds meer te merken. Ik vind dit seizoen heerlijk, omdat je enorm veel buiten kan zijn. In de zomer sport ik dan ook graag buiten. Ik heb een aantal sporten die ik graag doe in deze warme maanden. In deze blog vertel ik je welke dit zijn en waarom ik zo van deze sporten hou in de zomermaanden. 

Tennis

Tennis doe ik eigenlijk het hele jaar door. In de zomer speel ik buiten, maar in de winter tennis ik nog steeds binnen. Toch hou ik er meer van om buiten te tennissen. Ten eerste vind ik dit leuker omdat je lekker buiten bent. Je krijgt frisse lucht, kunt een beetje bruin worden en kunt genieten van het heerlijke zomerzonnetje. Bovendien vind ik ook de sfeer die bij buitentennis komt kijken een stuk leuker. Je blijft al snel hangen op de tennisclub om te kijken naar de wedstrijden van anderen. Hierdoor hangt er altijd een hele gezellige en open sfeer op de tennisclub. En je kan na een goed potje tennis dan lekker met je vrienden neerploffen op het terras voor een biertje!

Golf

Golf is voor mij een sport die ik eigenlijk vooral in de lente en zomer doe. Ik vind het niks om met regen over de golfbaan te lopen. Als de zon schijnt, vind ik het echter heerlijk. Een voordeel aan golf vind ik dat het niet enorm intensief is. Op een echt warme dag heb je namelijk niet altijd zin om heen en weer over te tennisbaan te rennen. Dan is golf een goed alternatief. Hierbij hoef je niet hard te rennen en kun je op je gemakje over de baan lopen. Op een echt hete dag kan het natuurlijk wel warm zijn om de hele dag in de zon te lopen, maar op deze dagen moet je je vooral goed luchtig kleden. Zo draag ik dan zelf graag mijn luchtige polo’s van Hugo Boss en een korte broek. En vergeet natuurlijk geen petje op te zetten als de zon schijnt, want anders verbrand je sneller dan je denkt!

Hardlopen

De laatste sport die ik vaak doe in de zomer, is hardlopen. Je zult misschien denken: Dat is toch veel te warm in de zomerse hitte? Hardlopen doe ik in de zomer echter altijd graag vroeg in de ochtend. De zon komt in de zomer namelijk al vroeg op, maar het is dan nog niet zo heel heet. Dit is dus het perfecte tijdstip om te genieten van het zomerse weer!